Skru ned

Vores verden kører op i tempo og styrke i forhold til udtryk, eller måske indtryk. Sansebombardement alle vores vågne timer. Som lydstyrken til en fest, der bliver skruet mere og mere op i løbet af aftenen, i takt med at vores sanser bliver bedøvet af alkohol mm, samt musikken selv. Kun når musikken stopper kan vi høre hvor høj den var. Eller som larmen i et klasselokale der stiger og stiger indtil læreren råber stop.

Hvad sker der når vi kan høre stilheden? Lettelse, tomhed, måske angst, kedsomhed, tristhed.

Så kan vi begynde at gå den anden vej. Ned i volumen. Høre, mærke omgivelserne som de er uden tilsætningsstoffer. I første omgang kan verden forekomme lidt grå og kedelig, fordi vores sanser er bedøvede. En udfordring for nogle af os. Vi skal igen til at kunne høre knappenålen som falder og lander på gulvet.

I meditationen øver vi os på at komme helt tæt på tilsyneladende ingenting. Og der venter et væld af detaljer. Hvis vi har tålmodighed. Kroppen virker måske kedelig når træningen starter, men der foregår meget som kan sanses, hvis vi kan følge volumen helt ned til det næsten uhørlige.pexels-photo-157534.jpeg

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s